Bezoek aan Paris Photo 2017

Paris Photo is de grootste internationale kunstbeurs op het gebied van fotografie in het prachtige Grand Palais in Parijs. Dit jaar wilde ik er bij zijn, met twee vrije dagen in de agenda was er gelegenheid om donderdagochtend in de auto te stappen en naar Parijs te rijden voor dit jaarlijkse evenement.

 

Het Grand Palais naast de Champs Elysee heeft een grootse entree en een indrukwekkende interieur, onder het glazen dak worden in rijen witte hokjes fotografische werken gepresenteerd door galerieën en kunstenaars uit de hele wereld. Een heerlijke dag vergapen aan kunstwerken van vintage foto’s,  moderne werken tot hedendaagse creaties en zeldzame oplages met eregast Karl Lagerfeld.

Audrey Hepburn’s quote ” Paris always is a good idea” kan ik beamen. Naast het bezoek aan de artfair was er genoeg tijd om door de straten van Parijs te slenteren, wakker te worden met uitzicht op Parijs om vervolgens verder in de straat nabij de Sacre coeur een vers Frans ontbijtje te halen bij een knusse bakkerij.

Au Revoir Paris, a bientôt