masterclass fine art en portret fotografie

“Ontwikkel de Fotograaf in Jou: Een Dag van Creatie, Leren en Inspiratie in de Studio.”

“Tijdens de intensieve Fine Art Masterclass duiken we dieper in het creëren van beelden met een blijvende impact en een schilderachtige uitstraling. We putten inspiratie uit de Hollandse meesters en omarmen het licht van de Renaissance om meesterwerken vast te leggen met onze camera’s.” Voor de gevorderde fotograaf.

Met behulp van licht, accessoires en Photoshop-manipulatie brengen we jouw visie tot leven, net zoals de Hollandse meesters dat deden in hun schilderijen. Dit is een kans om te leren hoe zij hun meesterwerken creëerden en om dezelfde technieken toe te passen in jouw eigen kunst.

 

“Als fotograaf streef je niet alleen naar onderscheidend werk, maar ook naar het vinden van jouw unieke expressiemiddel. Mijn overtuiging is dat fotografie niet alleen dient om je creativiteit te uiten, maar ook om innerlijke voldoening en geluk te ervaren. Bovendien kan het gebruik van een camera een helende kracht hebben, waardoor je jouw eigen stem en perspectief kunt ontdekken in de wereld om je heen. Het is een krachtig middel om verbinding te maken met jezelf en anderen, en tegelijkertijd jouw kunstzinnige reis te verkennen.”

Before After

agenda

€ 299,-

zaterdag 27 januari en 24 februari 2024

incl. vegetarische lunch
Rotterdam
10.00 - 16.00
nieuwe data

masterclass fotografie

Fine Art Portret

De dag begint ‘s ochtends in onze gezellige studio in Rotterdam, altijd in een intieme setting met een klein gezelschap. Dit biedt de perfecte gelegenheid om elkaar te leren kennen en elkaars doelen voor de dag te bespreken. Op deze manier kunnen we de masterclass nog beter afstemmen op jullie individuele wensen.

Bovendien deel ik tijdens deze dag mijn persoonlijke verhaal over hoe ik mijn weg heb gevonden in de wereld van fine art. Mijn eigen ervaringen en ontdekkingen zullen jullie inspireren en helpen om jullie eigen creatieve pad te verkennen. Het voordeel van een kleine groep is dat iedereen de volle aandacht krijgt en er een warme en intieme sfeer ontstaat. Samen, gedreven door passie, gaan we aan de slag om prachtige beelden te creëren. Dat is een van de essentiële elementen van onze masterclass dag.

Voor fotografen

​​Deze masterclass is specifiek ontworpen voor fotografen die verlangen naar foto’s met impact.. Het is bedoeld voor diegenen die zichzelf willen verbeteren, hun vaardigheden willen verfijnen en het uiterste willen halen uit de moderne fotografische mogelijkheden.

Of je nu op zoek bent naar jouw eigen unieke stijl, meer sfeer in je foto’s wilt brengen, of diepere betekenis in je beelden wilt vastleggen, deze masterclass is ontworpen om aan die behoeften te voldoen. Het is een kans om te groeien als fotograaf en het beste uit jezelf te halen, terwijl je de hedendaagse technieken en creatieve mogelijkheden verkent.

inbegrepen

 • Presentatie fine art
 • Model
 • Kostuums
 • Backdrops
 • Daglicht studio
 • Studio Flitser
 • Triggers
 • Technische Ondersteuning
 • Lunch
 • Koffie, thee en drankjes
 • Video’s na de masterclass

Daglicht fotografie

Op deze intensieve dag gaan we meteen aan de slag. We beginnen met het maken van portretten met behulp van natuurlijk daglicht. Mijn doel is om te laten zien dat je niet altijd afhankelijk hoeft te zijn van een volledig uitgeruste studio met apparatuur om prachtige portretten te creëren. In feite kun je al snel verbeterde resultaten behalen als je oog hebt voor de mogelijkheden die daglicht biedt.

Iedereen heeft toegang tot een raam en een (woon)kamer, en ik wil benadrukken dat je morgen al kunt beginnen als je de drang voelt. Het is echter essentieel om daglicht op een zodanige manier te benutten dat het diepte en karakter toevoegt aan je foto’s. We zullen ontdekken hoe je dit kunt bereiken en hoe je de eenvoudige middelen om je heen kunt gebruiken om prachtige portretten te maken.

“Daglicht heeft voor mij een bijzondere betekenis, omdat het me in staat stelt om rechtstreeks in de voetsporen te treden van mijn grote inspiratiebronnen, de oude meesters. Ik heb uitgebreid nagedacht, geobserveerd en onderzocht hoe zij met licht werkten, evenals de technieken waarmee ze zelfs in die tijd extra licht creëerden. Telkens wanneer ik dat historische licht gebruik, voel ik me verbonden met hun erfenis, en ik geloof dat dit ook te zien is in mijn werken. Het is een gevoel van vervulling om dezelfde lichtbronnen uit het verleden te gebruiken en zo een brug te slaan tussen het heden en de rijke geschiedenis van de kunst.”

studio licht fotografie

Na de lunch duiken we dieper in de wereld van studioverlichting. Lampen kunnen aanvankelijk intimiderend lijken, maar wanneer je de technieken beheerst, kun je doelgerichter dan ooit tevoren fotograferen. Met kunstlicht kun je extra sfeer en drama aan je beelden toevoegen. We zullen verschillende lichtposities verkennen en begrijpen hoe de richting van het licht de impact van je foto’s beïnvloedt.

Bovendien bied ik inzicht in wat werkelijk essentieel is om te hebben als je wilt beginnen met studiolichtfotografie. Het aanbod van apparatuur is overweldigend, maar na jarenlange ervaring met studiolicht, zal ik mijn favoriete ‘recept’ delen. Dit zijn de elementen die ik heb ontdekt als de meest waardevolle in mijn eigen fotografische ontwikkeling.
photoshop

Nadat we de fotoshoots hebben afgerond, duiken we dieper in de wereld van Photoshop. Tijdens deze sessie zal ik mijn persoonlijke workflow van begin tot eind met jullie delen. We zullen leren hoe je foto’s kunt bewerken en retoucheren, inclusief het verwijderen van storende elementen en het verfijnen van huid en kleding. Maar dat is nog niet alles! Ik zal ook laten zien hoe je kleuren kunt aanpassen, sfeer kunt toevoegen en diepte aan een beeld kunt geven om dat gewenste schilderachtige effect te bereiken.

We gaan zelfs verder door te ontdekken hoe je achtergronden kunt toevoegen en extra elementen kunt integreren die oorspronkelijk niet op de foto stonden. Deze Photoshop-sessie is bedoeld om je te helpen jouw fotografische kunstwerken naar een hoger niveau te tillen en dat unieke schilderachtige effect te creëren dat je voor ogen hebt.

na de masterclass

Na de masterclass richten we een besloten groep op, deels voor de gezelligheid, maar vooral om meteen aan de slag te kunnen gaan. Ik begrijp dat dit veel informatie kan zijn, daarom moedigen we aan om deze kennis in alle rust tot je te nemen.

Nadat de masterclass is afgerond, ontvang je een speciale link met de volledige workflow verdeeld over de verschillende hoofdstukken. Deze video’s kun je bekijken in je eigen vertrouwde omgeving en op je eigen tempo doorlopen. Bovendien krijg je directe toegang tot de avond van de masterclass, zodat je meteen aan de slag kunt als je niet kunt wachten om te beginnen. De besloten groep zal dienen als een community waarin je jouw resultaten kunt delen en vragen kunt stellen.
Wie niet in dromen gelooft is geen realist.

Kaat stieber

dutch artist in fine art