art goes to church 2023

kaat stieber

rotterdam

Fotografische kunst

maartje van den noort

Amersfoort

Schilderijen – tekeningen – grafiek en textiele werken

wim van willegen

hellevoetsluis

Grafiettekeningen – ruimtelijk werk

esther van keulen

bilthoven

keramiek 

art goes to church 2023

10 juni

11.00 officiële openening –

 

programma volgt 

kaat stieber

Fotografische kunst

Zowel bekende werken als meerdere nieuwe werken zullen getoond worden in de kerk.

Nadat Kaat vier jaar lang werkte aan haar Hollandse identiteit in de kunst heeft zij de horizon verbreed door over de grenzen te gaan.

Van “Made in Holland” naar “Wanderland,” een nieuwe wereld waar haar verhalen door beeldvorming tot leven komen.  Hier denkt zij na over haar rol, het menselijk gedrag en het verhaal van onze aarde.

 

maartje van den noort

Schilderijen – tekeningen – grafiek en textiele werken
 
In het werk van Maartje van den Noort (1981) is een glansrol weggelegd voor nederige grassen en takjes maar ook voor schermbloemen en uitbundige cosmea. “Ik laat me vooral inspireren door de florale wereld van dichtbij. Van dat wat in de berm groeit of simpelweg tussen de stoeptegels. Heldere lijnen en mooie vertakkingen – dat is waar ik voor val. Het zijn karaktereigenschappen die aansluiten bij mijn handschrift. 
In de vertalingen die ik van die werkelijkheid maak, zoek ik naar eenvoud en een vorm van verstilling / evenwicht.”

wim van willegen

Pentekeningen

 

Bladeren worden continenten, twijgjes vormen boomstammen en de aarde blijkt een massieve microkosmos in het elegante zwartboek van Wim van Willegen. Met zijn aandacht voor het onooglijk detail brengt hij grote verbanden in kaart. Een verwantschap van vormen die, onder het vergrootglas gezien of tegen de nachtelijke sterrenhemel geprojecteerd, door een monumentale eenvoud wordt gekenmerkt.”

Taco Meeuwsen.

esther van keulen

Keramiek – Atelier EVK

Esther van Keulen maakt unica, handgevormde schalen, vazen en objecten waarvoor zij zich laat inspireren door vormen, kleuren en texturen uit de natuur, met een voorliefde voor het strand. Ze werkt intuïtief, de vorm ontstaat onder haar handen. Vorm is belangrijk voor haar, maar op de huidafwerking/deklaag ligt haar focus. Haar keramiek valt op door de organische vormgeving, het subtiele kleurgebruik en de eigenheid van de glazuren.  Deze glazuren ontwikkelt ze vrijwel allemaal zelf. In de kennis die dat vraagt zit voor haar ook de uitdaging en de magie die het werken met klei zo aantrekkelijk maakt.

editie 2022
editie 2021