Blog

opening expositie bij Sille Gallery

De opening van de allereerste galerie-expositie van het jaar 2024 is een feit. Deze tentoonstelling, genaamd “Primus,” heeft een prachtige verzameling kunstwerken, waarbij ik erg blij ben dat mijn beeld “Orange Juicy” gekozen is voor de campagnebeelden van dit evenement. Met in totaal 16 kunstenaars is de expositie divers en toch vormt het geheel een harmonieus geheel. Het is een eer om deel uit te mogen maken van deze bijzondere gelegenheid.

De vernissage was een levendige bijeenkomst, waar kunstenaars en kunstliefhebbers samenkwamen. Ik ben dankbaar voor de gezellige sfeer die deze gelegenheid kenmerkte. De expositie blijft open tot april en is te bewonderen bij Sille Gallery in Oudewater. Ik nodig iedereen uit om deze unieke verzameling kunstwerken te komen ervaren en te genieten van de diverse talenten die samenkomen in deze prachtige expositie.

Bekijk de informatie op de website van Sille Gallery 

Bezoeken

Bij Sille Gallery kan men parkeren voor de deur. Op zondag 28 januari kan het wat drukker zijn rond de tijd van de opening maar een plekje zeer dicht bij de galerie is altijd wel mogelijk. De galerie is open op iedere donderdag, vrijdag en zaterdag. Op zondag 28 januari en 1 april (2e Paasdag) van 12:00 tot 17:00 uur.

Openingstijden

Donderdag 10:00 -17:30
Vrijdag 10:00- 17:30
Zaterdag 10:00 – 16:00
Zon t/m woe op afspraak

Contact

Sille Gallery
Goudsestraatweg 8
3421 GJ Oudewater

Tel: 0348 – 748 115

botticelli award ceremonie in Florence

award ceremonie in Palazzo Borghese - Florence

Wat een ongelooflijk avontuur in Italië heb ik mogen beleven, dit wil ik graag met jullie delen! De prijsuitreiking was als traditioneel Italiaans, gehouden in het weelderige Palazzo met zijn overdadige Spiegelzaal, eens bewoond door de zus van Napoleon. Stel je voor: festiviteiten, heerlijke hapjes en drankjes, omringd door  geschiedenis (mijn andere passie). Het was werkelijk een fantastische ervaring, en details van Florence en de award ceremonie zijn te zien in de YouTube video.

Mijn reis begon met het verkennen van Florence, dé bedevaart voor kunstliefhebbers. Van het bewonderen van meesterwerken van Botticelli tot het proeven van de sfeer van Palazzo Vecchio, waar Da Vinci zijn stempel achterliet – elk moment was intens genieten.

En laten we de internationale sfeer van de prijsuitreiking niet vergeten! In de oogverblindende Spiegelzaal kwamen creatieve geesten samen uit alle hoeken van de wereld – Taiwan, Australië, Mexico en maar liefst 63 andere landen. 

Ufizzi Museum

Een grote euforie toen ik oog in oog stond met Botticelli’s Venus; een moment met tranen in mijn ogen bracht. In het echt was ze nog mooier.

Terug in het heden wil ik mijn dankbaarheid uiten voor deze onvergetelijke ervaring, dat ik kon delen met manlief. Terwijl ik door de straten van Florence slenterde, voelde ik nieuwe inspiratie en inzichten in kleurgebruik die ik in mijn komende projecten wil verwerken. 

Expositie Primus – Start van het Kunstjaar 2024 bij Sill Gallery

Er is geen betere manier om het jaar te beginnen voor kunstliefhebbers dan met een fraaie kunsttentoonstelling. Galerie Sille, gevestigd in Oudewater, opent het kunstseizoen van 2024 met de expositie genaamd ‘Primus’ (Première Tentoonstelling), waarbij het Latijnse woord ‘Primus’ treffend vertaald kan worden als ‘Eerste’.

Als kunstenaar ben ik bijzonder verheugd om deel uit te maken van deze bijzondere tentoonstelling, waar veel van mijn werken zullen schitteren. Wat het extra speciaal maakt, is dat mijn kunstwerk “Orange Juicy” is gekozen als het gezicht van de promotiebeelden voor deze expositie.

De Kunstenaars

Galerie Sille heeft met trots een selectie gemaakt van 16 getalenteerde kunstenaars, elk met een unieke stijl en expressie. Van fotografie tot schilderkunst en wandsculpturen, de diversiteit van de tentoongestelde werken biedt een rijk palet aan stijlen, technieken en onderwerpen.  

Over de Expositie

De vernissage, oftewel de officiële opening van de tentoonstelling, vindt plaats op zondag 28 januari om 15.00 uur. Deze bijzondere gelegenheid wordt voltrokken door niemand minder dan Danny de Vries, de Burgemeester van Oudewater. Een kans om niet alleen de kunstwerken te bewonderen, maar ook om in gesprek te gaan met de kunstenaars zelf, die allemaal aanwezig zullen zijn tijdens de opening.

Primus – De Eerste Stap in een Kunstzinnig Jaar

Galerie Sille nodigt eenieder uit om aanwezig te zijn bij de lancering van dit nieuwe kunstseizoen en te proosten op ‘Primus’. De expositie belooft niet alleen een visueel spektakel te zijn, maar ook een kans om de diverse wereld van hedendaagse kunst te verkennen. De combinatie van talenten, stijlen en creatieve expressies zal ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring opleveren.

Dus, markeer de datum in je agenda, breng je vrienden en familie mee, en laten we samen een toast uitbrengen op de kunst, creativiteit en het begin van een nieuw kunstjaar. We hopen jullie allemaal te zien op 28 januari bij Galerie Sille voor de opening van ‘Primus’. Het belooft een prachtige start te worden van een jaar vol kunstzinnige ontdekkingen en inspiratie.

Sille Gallery
Goudsestraatweg 8
3421 GJ Oudewater

Weer een Prachtige Beloning: Nightingale Schittert bij de New York Photography Awards



Aan de valreep van 2023 blijven de bekroningen  binnenstromen voor het inmiddels meesterwerk, “Nightingale.” Deze recente erkenning voegt een prachtige beloning toe aan zijn al indrukwekkende portfolio en doet vermoeden dat dit specifieke kunstwerk wel eens de meest bekroonde foto in de hele collectie zou kunnen zijn.

De New York Photography Awards, bekend om zijn toewijding aan het handhaven van voorbeeldige normen bij de selectie van juryleden, heeft onlangs het vooraanstaande Grand Jury Panel aangekondigd voor de nieuwste editie van de competitie. De opname van wereldwijd gerenommeerde fotografie-experts zorgt voor het behoud van integriteit en professionaliteit in het beoordelingsproces.

De vooraanstaande leden van het Grand Jury Panel dit jaar zijn onder andere Nicholas Duers (Verenigde Staten), Alessandra Minotti (Italië), Marine Foissey (Frankrijk), Marc Olthoff (Nederland), Pieter Clicteur (België), Mieke Douglas (Verenigd Koninkrijk) en Donell Gumiran (Verenigde Arabische Emiraten), onder andere prominenten. Ieder van hen brengt een uniek perspectief en uitgebreide professionele achtergrond mee, waarmee ze het beoordelingsproces verrijken met hun diverse inzichten.

“Het toekennen van deze individuen is niet alleen een erkenning, maar ook een eerbetoon aan de moderne fotografische briljantie,” kondigde Thomas aan, een woordvoerder van de New York Photography Awards. “Terwijl de Awards blijven bouwen aan hun erfgoed, verwachten we een toekomst waarin onze ontvangers voortdurend het terrein van visuele creativiteit herdefiniëren en verheffen, en zo de weg banen voor nog grotere prestaties in de wereld van de fotografie.”

Over de New York Photography Awards:

De New York Photography Awards streeft ernaar uitstekende fotografen en opkomend talent wereldwijd te eren, te erkennen en te promoten. Het doel van deze awards is om wereldwijd fotografen te ondersteunen, hun uitmuntendheid in fotografie te vieren en te eren, en tegelijkertijd een nieuwe generatie wereldwijde fotografen te cultiveren. Door kostbare momenten vast te leggen, dragen deze fotografen bij aan de herinneringen van morgen en verrijken ze de wereld van visuele creativiteit.

The Art of Giving & Sharing: Een Speciale Kunst Aanbieding

December, een maand doordrenkt met. In deze bijzondere periode wil ik iets extra’s toevoegen aan de feestvreugde. Een speciale aanbieding die niet alleen mijn verhalen achter de foto’s omvat, maar ook kleine meesterwerkjes van mijn favoriete vogels, perfect om te geven of om jezelf te trakteren.

Een Speciale Aanbieding

Om de feestmaand nog specialer te maken, is er een tijdelijke aanbieding op het verzamelboek “Made in Holland”. Tijdelijk kun je jouw exemplaar bemachtigen voor een exclusieve prijs. 

 

Bekroond met Zilver in Boedapest

In totaal vier jaar heb ik met passie en toewijding gewerkt aan een bijzonder project: “Made in Holland”. Dit boek, bestaande uit 108 prachtige full-colour pagina’s, vangt niet alleen de visuele schoonheid van ons cultureel erfgoed, maar vertelt ook het verhaal van herinneringen aan een Hollandse jeugd.

Klik op de bestelknop en breng “Made in Holland” in huis. Ontdek de prachtige serie die een ode is aan onze Hollandse jeugd en het cultureel erfgoed dat ons zo dierbaar is. Laat dit boek een tijdloze herinnering worden aan de unieke schatten van ons land.

Hippo’s dinner

“Ik nam mijn moeder mee naar de dierentuin, zodat zij er even uit kon terwijl ik mijn nieuwe telelens uitprobeerde. Daar werd ik meteen verliefd op dit kleine dwergnijlpaard, en ik zag het perfecte plaatje al voor me. Terug in de fotostudio legde ik de rest van mijn verbeelding vast. Door middel van collage en digitaal schilderen bracht ik alles samen tot het beeld dat in mijn hoofd zat. Speciaal voor de feestdagen besloot ik een limited edition print uit te brengen, rechtstreeks vanuit de studio verzonden voor een origineel en bijzonder cadeau. Reis met me mee op deze artistieke weg, van dierentuinontmoeting tot studio-creatie, terwijl we het seizoen vieren met een unieke creatieve touch.”

Het einde van het jaar nadert, met als hoogtepunt een maand vol feestdagen. Het is tijd voor een speciale editie van een uniek kunstwerk. Deze keer heb je keuze te over: je kunt kiezen voor een hoogwaardige kunstafdruk om zelf in te lijsten naar je eigen smaak, of voor een kant-en-klaar ingelijst kunstwerk.

Hoogwaardige print In moderne licht houten lijst met ontspiegeld glas.  

hippo's dinner
Fine Art Prints

Workshop portret fotografie in fotostudio Rotterdam

De workshops worden bewust in kleine groepen georganiseerd, zodat we ons volledig kunnen concentreren op de essentie van portretfotografie. Dit biedt de deelnemers een unieke kans om hun passie te verdiepen en hun portfolio te verrijken. Het was een echte boost voor zowel de creativiteit als het vakmanschap van de deelnemers. We kijken uit naar de volgende workshops en de mogelijkheid om samen nog meer te leren en te groeien in de kunst van portretfotografie.

“Wanneer je wilt beginnen met portretfotografie, kan het overweldigend zijn om te bepalen wat het beste bij jou en je stijl past. Er zijn namelijk ontelbare mogelijkheden om te verkennen. Het mooie van portretfotografie is dat je met minimale middelen kunt beginnen en geleidelijk kunt uitbreiden naar meer geavanceerde opties, afhankelijk van je voorkeuren en mogelijkheden.

voor wie:

“Deze workshop is speciaal  voor fotografen die hun vaardigheden willen verdiepen in zowel portretfotografie / studiofotografie. Of je nu van plan bent om het als een serieuze hobby te beoefenen of er een professioneel bedrijf van wilt maken, deze workshop is geschikt voor iedereen met een passie voor portretten.

Tijdens deze workshop gaan we dieper in op de basisvragen die vaak opkomen als je aan de slag wilt met portretten en studiofotografie. We bespreken waar je moet beginnen, hoe je het aanpakt.. Daarnaast kijken we naar de benodigde apparatuur en investeringen die je kunt overwegen, evenals de minimale ruimte die je nodig hebt om te werken. Ook gaan we in op de keuze tussen natuurlijk daglicht en studioverlichting, en welke situatie het beste past bij jouw creatieve visie.

 

wat gaan we doen:

We gaan een middag volop fotograferen, waarbij we verschillende lichtomstandigheden verkennen. Na een introductie onder het genot van een kopje koffie, duiken we meteen in de fotostudio.

Daglicht:

Als eerste maken we gebruik van natuurlijk daglicht, iets wat iedereen binnen handbereik heeft in zijn of haar huis. We gaan de mogelijkheden van dit prachtige licht verkennen en de unieke sfeer ervan vastleggen. 

Studio licht: 

“Studiolampen bieden een geheel andere benadering voor het vastleggen van portretten. Tijdens deze workshop zullen we de diverse mogelijkheden van studioverlichting verkennen, waarbij we dieper ingaan op de soorten lampen en modifiers. We zullen verschillende lichtopstellingen creëren.”

fotograferen met een model:

“Het opbouwen van een portfolio kan een uitdaging zijn, vooral als je nog aan het begin staat. Het aansturen van modellen in je eigen studio kan ook als een spannende taak voelen. Daarom gaan we tijdens deze workshop tips en trucs bespreken om je op weg te helpen en te richten op het verkennen van verschillende poses.”

Styling:

“Om de juiste uitstraling te creëren die perfect past bij jouw merk, is styling van essentieel belang. Tijdens deze workshop zullen we dieper ingaan op het kiezen van de juiste fotoachtergronden, kleding en accessoires om jouw doel te bereiken.”

Na de workshop

“Na afloop van de workshop ontvang je een video boordevol handige tips en trucs voor nabewerking. Hierin behandelen we onderwerpen zoals klonen, retoucheren en kleurverbetering. Je kunt deze video bekijken in je eigen vertrouwde omgeving en op je eigen tempo, zo vaak als je maar wilt. Het biedt jou de mogelijkheid om de portretten te perfectioneren, zodat je het beste uit jouw foto’s kunt halen.”

“We zullen ook een besloten community creëren waarin je jouw resultaten kunt delen. Dit biedt een waardevolle ruimte om je werk te presenteren, feedback te ontvangen, en te connecten met medefotografen. 

Tot slot:

Tijdens deze dag zul je antwoorden vinden op deze vragen en de kans krijgen om jezelf verder te ontwikkelen in jouw creatieve fotografische proces. Of je nu je portfolio wilt uitbreiden, je technische vaardigheden wilt verbeteren, of je passie wilt omzetten in een professionele onderneming, deze workshop zal je voorzien van de kennis en inzichten die nodig zijn om succesvol te zijn in de wereld van portret- en studiofotografie.”

“Kortom, deze middag staat in het teken van waardevolle adviezen voor studio en portretfotografie. Mijn motto is dat je eigenlijk helemaal niet veel nodig hebt om van start te gaan. Zelfs met minimale middelen kun je portretten creëren die een blijvende indruk achterlaten. Het draait allemaal om het vinden van jouw eigen weg, het ontwikkelen van jouw unieke stijl en de moed hebben om gewoon te beginnen. Dus, laat je inspireren en ontwikkel je als portretfotograaf!”

Meer informatie en reserveringen

Unieke Huisdierportretten: Fotokunst voor uw Interieur

Ollie de Clumber

Uw geliefde huisdier verheven tot een waar kunstwerk aan uw muur. In onze studio heten we ook viervoeters van harte welkom voor een fine art portret. Geïnspireerd door oude schilderijen waarin trouwe metgezellen al werden vereeuwigd, bieden wij u de mogelijkheid om uw hond, kat of ander dier in samenspraak met ons vast te leggen. De opnames vinden plaats in onze studio, waar we gebruik maken van klassieke belichting en een setting die recht doet aan de tijdloze schoonheid van uw huisdier. De nabewerking is geheel in lijn met de verfijnde kunstwerken van Kaat Stieber.

Uw huisdier is een dierbaar lid van mijn gezin. Ik heb vaak het verzoek gekregen om dieren toe te laten in mijn studio, en met trots bied ik deze mogelijkheid aan. Ik ben opgegroeid op het platteland, omringd door allerlei dieren, van kippen en konijnen tot paarden. Mijn liefde voor dieren zit diep in mijn wortels.

Het fotograferen van dieren vergt geduld, en niet elk dier is even geschikt voor een fotosessie. Daarom hecht ik veel waarde aan een voorafgaand gesprek om uw wensen en de persoonlijkheid van uw huisdier te begrijpen. Maar dieren zijn zo intrigerend en fotogeniek als ze worden belicht als meesterwerken. De vacht en huid van dieren brengen met mijn digitale bewerking zoveel extra structuur en diepte in het beeld. Dit maakt de foto’s van uw geliefde huisdier nog specialer.

van een gedachte naar de cover

Mijn fotografische kunst siert de cover van het tijdschrift “Photographie,” dat wordt uitgegeven in Duitsland en Zwitserland.

Het is een enorme eer voor mijn kleine, knappe vogel. Zoals ik eerder heb benadrukt, bestaan mijn beelden eerst in mijn gedachten, en het is buitengewoon fijn dat ik mijn innerlijke wereld kan uiten met mijn camera als gereedschap.

Het wordt nog specialer wanneer anderen willen genieten van hetgeen ik heb vastgelegd. Het feit dat mijn werk nu verspreid wordt onder liefhebbers in verschillende landen voelt als een bijzonder mooie beloning.

Het gevoel van bevestiging is voor mij van groot belang. Net als ieder ander, twijfel ik soms of mijn leven een zinvolle invulling heeft. Dit is de aard van dit beestje, en naast de vreugde die het me brengt om te creëren, is zo’n bevestiging een geruststelling dat ik inderdaad het juiste pad volg.

vertaling: De inhoud is behoorlijk vreemd, maar dat is precies waar de Nederlandse kunstenares op doelde. “Ik wilde iets onverwachts laten zien, verrassen.” Alleen brons? Voor ons goud in deze kleur en compositorisch harmonieuze manier. Een kunstwerk dat je doet lachen en zeldzaam is. Dit is waarschijnlijk de reden waarom het herhaaldelijk in gerenommeerde wedstrijden is verschenen en zich langzaam lijkt te ontwikkelen tot een fotografisch icoon. Kaat Stieber vertelt graag met fijn vakmanschap verhalen tussen de Renaissance en het moderne surrealisme.

Koninklijke Kunsttentoonstelling Den Haag: Pracht in Beeld

In de afgelopen 3 maanden heb ik gewerkt aan de nieuwe tentoonstelling voor de “Island Gallery” in Den Haag. Een thema was bedacht: “One for the Royals,” en ik heb eindelijk een idee tot leven gebracht dat al een tijdje in mijn gedachten zat. Ik voel steeds sterker de behoefte om mijn kunst verder te laten gaan dan alleen een schilderij, waardoor het verhaal een bijna 3D-kwaliteit krijgt.

Voor dit specifieke verhaal, dat draait om een koningin die ik als tijdloos beschouw, hebben we geprobeerd om een ‘huh’-moment te creëren. Tijdens de opening werd het hartelijk ontvangen en begrepen de aanwezigen echt het verhaal dat in het kunstwerk verweven was.

Deze nieuwe galeriecollectie zal de komende drie maanden te bewonderen zijn, samen met een scala aan andere prachtige kunstwerken die hetzelfde thema delen. Het is een aanrader voor kunstliefhebbers.

ISLAND GALLERY:

Because it’s a royal year! We celebrate 10 years of Kingship. We experienced the historic coronation of King Charles III, we said goodbye to the Queen Mother and to Tina Turner, the Queen of Rock ‘n’ Roll. But above all, because monarchies and dynasties have inspired us for centuries. The Kings and Queens, the Princes and Princesses. Picture the mysterious Egyptian Pharaohs, the wealthy Ming dynasty or the glamorous principality of Monaco. Or the mighty fashion dynasties!

Through EXPO NO.3 – THE ONE FOR THE ROYALS, which takes place from 1st of October to 31st of December, we salute our own creative ‘court’ and their art and design objects to royal heritage.

The campaign visual was created by Daniëlle van Yperen, by means of Artificial Intelligence software in combination with photo editing software. Controversial, yes! What we like to show our visitors and art lovers in general, is that art evolves. That is of all times. Art is the conscious creation of something beautiful or meaningful using skill and imagination. That’s what it is and what we embrace.

Gedempte Gracht 9
2512 AK The Hague
The Netherlands

+31 (0)6 401 47 657
info@island-gallery.nl

 

For this particular narrative, which centers around a queen I perceive as timeless, we aimed to create a ‘huh’ moment. During the opening, it was met with a warm reception, and attendees truly grasped the story embedded within the artwork.

This fresh gallery collection will be on display for the next three months, alongside an array of other magnificent artworks that share the same theme. It’s a must-see for art enthusiasts.