Blog

kunstschouw zeeland thema beweging

Impressie van de Kunstschouw in Zeeland: Thema Beweging Welkom bij deze YouTube video over de Kunstschouw 2024 in Zeeland, waar het thema ‘Beweging’ centraal stond. De Kunstschouw biedt een uniek platform voor zowel gevestigde kunstenaars als aanstormend talent. Dit evenement, dat jaarlijks plaatsvindt, transformeert de prachtige Zeeuwse omgeving in een levendige tentoonstellingsruimte. Kaat Stieber: Deze expositie was nu al een van de hoogtepunten van dit jaar. Ruim 20 van mijn bekende en nieuwe kunstwerken heb ik tentoon gesteld in het gezellige atelier van Anna Blom. Onze locatie was een mooie samenstelling van kunstenaars: Hella de Boo, Anna Blom, Herman Kuypers en Sofia Ramselaar. Stieber’s werken, die bekend staan om hun levendigheid en expressieve kracht, sloten perfect aan bij het thema beweging. Haar nieuwe stukken brachten frisse en dynamische elementen, terwijl haar bekende werken opnieuw bewondering oogstte Hoogtepunten van de Kunstschouw Veelzijdige Kunstwerken: Met zo’n 175 kunstenaars die beurtelings zelf aanwezig zijn om uw vragen te beantwoorden, biedt de Kunstschouw een breed scala aan kunstvormen. Van actuele kunst, experimentele installaties, performances, fotografie, en videokunst tot meer traditionele kunstvormen zoals keramiek, schilder- en beeldhouwkunst. Unieke Locaties: De kunstwerken worden op spannende wijze gecombineerd met authentieke Zeeuwse locaties. Denk aan oude kerkjes, boerenschuren, een landgoed, ateliers en tuinen. Maar ook historische sites, bos en strand bieden een prachtig decor voor de kunstwerken. Bereikbaarheid: De circa 30 locaties zijn bij voorkeur per fiets te bereiken, maar ook met de auto kunt u alle kunstwerken bewonderen. De route voert u door een twaalftal dorpen, waardoor u niet alleen van de kunst, maar ook van de Zeeuwse natuur en cultuur kunt genieten. Waarom Bezoeken? Ontmoet de Kunstenaars :Praat met de kunstenaars zelf en ontdek de verhalen achter de kunstwerken. Culturele Beleving: Ervaar kunst in de prachtige en diverse locaties van Zeeland. Inspiratie : Laat u inspireren door de creatieve expressies van zowel gevestigde namen als nieuw talent. Kom naar de Kunstschouw in Zeeland en beleef hoe het thema beweging op een bijzondere manier tot leven komt in de kunstwerken en de omgeving. Abonneer u op ons kanaal voor meer video’s en updates over kunst en cultuur in Nederland! — Met deze impressie hopen we u enthousiast te maken voor een bezoek aan de Kunstschouw en u tegelijkertijd te helpen bij het gevonden worden voor impressies van dit bijzondere evenement in de komende jaren.

Andere kunstenaars op locatie 4 bij Atelier Anna Blom in Burgh tijdens de kunstschouw.

Anna Blom : website 

Herman Kuypers : website 

Hella de Boo : website 

Sofia Ramselaar : website 

KUNSTSCHOUW : website

Ontdek Mijn Kunstwerken op de Kunstschouw 2024

Mijn kunstwerken, geïnspireerd door de prachtige Zeeuwse kust, zullen te zien zijn tijdens de jaarlijkse Kunstschouw op Schouwen-Duiveland. Deze kunstroute voor hedendaagse kunst trekt naar schatting 10.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Het evenement biedt een unieke kans om de creaties van circa 175 kunstenaars te bewonderen op zo’n 30 locaties verspreid over 12 dorpen in de westhoek van het eiland.

Ik ben verheugd om jullie uit te nodigen voor dit bijzondere evenement, waar creativiteit en natuur samenkomen. Dit jaar is de Kunstschouw niet alleen een visueel spektakel, maar ook een informatieve ervaring. Een uitgebreide catalogus beantwoordt veelgestelde vragen over de deelnemende kunstenaars, locaties en openingstijden.

De Kunstschouw wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland, de gemeente Schouwen-Duiveland, de Stichting Renesse en het Prins Bernhard fonds. De organisatie draait volledig op de inzet van enthousiaste vrijwilligers.

Kom langs op onze geweldige locatie en ontmoet ons fantastische team van kunstenaars. Ik kijk ernaar uit om jullie daar te zien en mijn werken met jullie te delen! Voor de laatste updates en de lijst met kunstenaars van Kunstschouw 2024, bezoek het menu onder Nieuws op de officiële website.

Kunstschouw 2024

  • Wanneer: 15 t/m 23 juni 2024
  • Waar: Schouwen-Duiveland, Zeeland
  • Mijn locatie: Atelier Anna Blom ( nummer 4 op de route)
  • Hogeweg 90 – 4328PL Burgh-Haamstede

  • Meer informatie: Bezoek de officiële Kunstschouw website voor details en nieuws. https://kunstschouw.nl/

Mis dit unieke evenement niet en laat je inspireren door de diversiteit en schoonheid van hedendaagse kunst aan de Zeeuwse kust!

Art goes to church 2024

Art goes to church 2024

 

Voorne aan Zee – Het afgelopen weekend stond de oude dorpskerk van Nieuwenhoorn helemaal in het teken van de kunst. Waar honderden jaren lang kindjes gedoopt werden, huwelijken plaats vonden en afscheid werd genomen van dierbaren, is nu een cultureel trefpunt gevestigd. Dit weekend exposeerden drie bevlogen kunstenaressen tijdens de expositie met de toepasselijke naam ‘Art goes to church’.

Burgemeester Peter Rehwinkel was aanwezig om de expositie officieel te openen. Vervolgens werd de muzikale omlijsting verzorgd door pianiste Ynke van der Wagt en violiste Romy de Winter.

Kaat Stieber, bekend foto kunstenares, kent haar collega kunstenaressen al heel lang. “Ik ben al heel lang fan van hun werk. Ingrid is een jeugdvriendin van mij. We kennen elkaar al vanaf de lagere school in Ouddorp. Hannelore leerde ik kennen bij een galerie en we kwamen er tijdens die ontmoeting achter dat wij ook op diezelfde lagere school hebben gezeten. Wij komen alle drie uit hetzelfde dorp. Dat is natuurlijk heel grappig, wij vonden het zelf wel een giller. Het is niet persé de reden voor deze expositie. De reden voor deze samenwerking is dat ons werk als het ware samen smelt. We doen totaal verschillende dingen maar het vormt toch een geheel. We vormen daarnaast ook gewoon een leuk en gezellig team.

Hannelore Houdijk gebruikt in haar schilderkunst simpel porselein. Ze verrast met haar doeken door dat porselein in combinatie met water bruisend tot leven te laten komen. “Ik gebruik heel gewoon porselein. Ik maakte al stillevens maar ik mistte spanning en een bepaalde dimensie. Ik heb het porselein in het water gelegd en de vervorming door dat water vond ik heel interessant. Sindsdien ben ik alleen maar bezig met de invloed van water op een heel simpel en saai stuk porselein. Deze manier van schilderen heb ik zelf ontwikkeld. Als je dichtbij kijkt, zie je grove vlekken maar van veraf wordt het heel realistisch. Ik noem het zelf optisch schilderen.” Hannelore heeft ook nog haar eigen kunstvlogs. Via haar YouTube kanaal laat ze zien hoe het leven van een kunstenares eruit ziet.

De schilderijen van Ingrid van der Kamp zijn vooral gebaseerd om de natuur die ze om zich heen ervaart. Ze stralen een bepaalde sereniteit uit. “Vroeger noemde ik mijn werk minimalistisch maar dat is het allang niet meer. De gelaagdheid en de diepte in mijn werk vind ik zelf erg belangrijk. Ik ben altijd op zoek naar de balans tussen lijnen en kleur. Houtskool, acryl en pastelkrijt zijn mijn favoriete materialen. Ik meng dat met pigment. Ik meng direct op het doek tot ik tevreden ben. Mijn inspiratie haal ik vooral uit de natuur. Ik woon in de polder aan het water van de Binnenmaas. Het is er zo mooi en groen. Daar maak ik mijn vele foto’s waaruit ik dan weer bepaalde details gebruik.”

bedankt!

Ingrid van der Kamp: website

Hannelore Houdijk : website

Cultureel trefpunt Voorne aan Zee : website 

Burgemeester Peter van Rehwinkel

Pianiste Ynke van der Wagt: website

Violiste Romy de Winter : website

Tenor Walther Deubel : website

Een terugblik op een prachtig weekend vol kunst en muziek in de kerk van Hellevoetsluis. Drie kunstenaars exposeerden samen in de kerk en lieten hun diverse werken op een harmonieuze manier samensmelten. Het was een mooie samenstelling van Kaat Stieber met Fine Art fotografie, Ingrid van der Kamp met beeldende kunsten, en Hannelore Houdijk met schilderijen. De opening werd muzikaal omlijst door pianist Ynke van der Wagt en violiste Romy de Winter. Als verrassing hadden ze een speciaal muziekstuk ingestudeerd met een operazanger. Speciale dank gaat uit naar de geweldige stichting “Cultureel Trefpunt Voorne aan Zee” en zijn gepassioneerde vrijwilligers voor de goede zorgen en de warme ontvangst in deze kerk. Het is zo belangrijk om nog meer kunst en cultuur naar ons mooie eiland Voorne te brengen.

wereldwijd erkend, Color Photography Contest

Kaat Stieber

This exceptionally-crafted conceptual series shines a light on issues with a subtle tenacity.

by Lily Fierman

Series: Feathered Fables

Q:

Tell us more about the making of your winning series, “Feathered Fables.”

A:

I like to use birds and feathers to convey what’s on my mind. When I use these beautiful birds, the message doesn’t come across as harsh. It’s not my intention to be preachy. I prefer a softer approach with a touch of humor. That way, I can express what’s on my mind without overwhelming others. The birds reflect our habits, which can sometimes seem entrenched and quite peculiar. In reality, we humans are the true odd birds.

Q:

Can you explain the concept behind one of the images in detail?

A:

My Kingfisher is sitting on the edge of a sardine can. This story is primarily for the viewer to interpret as they wish. Are they taking the fish out of the ocean, or returning it? Just like our current situation in the world, it can go either way. It symbolizes my concern about how we treat our waters and food. As humans, we are often disconnected from our nature.

 

I’m fascinated by the old masters and how they could make every subject exciting through their use of light.

Q:

Where do you find inspiration? Feel free to talk about specific photographers or something else.

A:

I enjoy reading (old) books with illustrations. Fairy tales and fables inspire me because they address familiar themes through storytelling. They have a timeless quality that resonates with me deeply. I also visit at least one museum each month. I get inspired by beauty when it surrounds me.

I’m fascinated by human behavior and customs and how, as a society, we collectively consider the most peculiar traits as normal. So, I find myself daily amazed by our choices as humans. Sometimes, I struggle to understand them and can’t always align myself with the crowd.

Q:

What is your dream subject?

A:

I’m interested in the theme of being together, working together, and solving things together.

I have several subjects I enjoy depicting, all of which revolve around themes that preoccupy me. Creating images is healing on multiple levels. It allows for better insight, the ability to let go, and sometimes, it’s even transformative. Depending on what’s occupying my thoughts at the moment, my theme adjusts accordingly to reflect the phase of my life.

Q:

What are you working on now?

A:

I’ve started sketching out for an entirely new series. The first set of photos will be taken soon. Since my mother was diagnosed with Alzheimer’s, I’ve found ourselves in a new world. There’s a longing to understand what’s going on in her mind. Keeping memories alive and preserving joy with her is crucial. We’re certainly not alone; in fact, it’s a significant part of our culture. I want to translate this situation into a long-term project that hopefully brings warmth to all fellow sufferers and offers insight into a confused mind. Ultimately, I aim to turn it into a book, aspiring for it to be museum-worthy. I believe it can be a valuable addition.

Q:

Your work pays homage to your home country of the Netherlands. Beyond your residence, what attracts you to making this style of work?

A:

In my teenage years, I left my country because it didn’t appeal to me at the time. Later in life, I returned and discovered that my country and my roots were something to be proud of. It may sometimes seem like an excuse for my previous opinion, but I genuinely find my cultural heritage beautiful, for example. I hardly look at photos myself. I’m fascinated by the old masters, and how they could make every subject exciting through their use of light. This is what I like to use for my images, the same use of light. Even when I create a minimalist image, I still prefer to use the light of the old masters.

Q:

Walk us through what a day in your studio looks like.

A:

In the morning, I first finish my obligations. When I start, I don’t want to have a to-do list anymore. I either photograph or edit on a day. I like to divide my days into one activity that I complete with full focus. This allows me not to rush; I’ve become very patient. For an image from this series, I typically spend one day creating a set, such as gathering props or painting the backdrops. Then, I spend 1 to 2 days photographing to collect all the elements needed for the image in my mind. First, I photograph the main character, with most birds being captured with my camera lens in the wild. Then, I photograph the setting in comparable lighting in my photo studio. Editing can take 1 to several days, which is my favorite part. I edit on a large drawing tablet and prefer to immerse myself with classical music. Every morning, I review the image again. The morning I think it’s finished when I see it, then it’s truly done. I see with fresh eyes if there’s anything that needs adjusting or could be improved

opening expositie bij Sille Gallery

De opening van de allereerste galerie-expositie van het jaar 2024 is een feit. Deze tentoonstelling, genaamd “Primus,” heeft een prachtige verzameling kunstwerken, waarbij ik erg blij ben dat mijn beeld “Orange Juicy” gekozen is voor de campagnebeelden van dit evenement. Met in totaal 16 kunstenaars is de expositie divers en toch vormt het geheel een harmonieus geheel. Het is een eer om deel uit te mogen maken van deze bijzondere gelegenheid.

De vernissage was een levendige bijeenkomst, waar kunstenaars en kunstliefhebbers samenkwamen. Ik ben dankbaar voor de gezellige sfeer die deze gelegenheid kenmerkte. De expositie blijft open tot april en is te bewonderen bij Sille Gallery in Oudewater. Ik nodig iedereen uit om deze unieke verzameling kunstwerken te komen ervaren en te genieten van de diverse talenten die samenkomen in deze prachtige expositie.

Bekijk de informatie op de website van Sille Gallery 

Bezoeken

Bij Sille Gallery kan men parkeren voor de deur. Op zondag 28 januari kan het wat drukker zijn rond de tijd van de opening maar een plekje zeer dicht bij de galerie is altijd wel mogelijk. De galerie is open op iedere donderdag, vrijdag en zaterdag. Op zondag 28 januari en 1 april (2e Paasdag) van 12:00 tot 17:00 uur.

Openingstijden

Donderdag 10:00 -17:30
Vrijdag 10:00- 17:30
Zaterdag 10:00 – 16:00
Zon t/m woe op afspraak

Contact

Sille Gallery
Goudsestraatweg 8
3421 GJ Oudewater

Tel: 0348 – 748 115

botticelli award ceremonie in Florence

award ceremonie in Palazzo Borghese - Florence

Wat een ongelooflijk avontuur in Italië heb ik mogen beleven, dit wil ik graag met jullie delen! De prijsuitreiking was als traditioneel Italiaans, gehouden in het weelderige Palazzo met zijn overdadige Spiegelzaal, eens bewoond door de zus van Napoleon. Stel je voor: festiviteiten, heerlijke hapjes en drankjes, omringd door  geschiedenis (mijn andere passie). Het was werkelijk een fantastische ervaring, en details van Florence en de award ceremonie zijn te zien in de YouTube video.

Mijn reis begon met het verkennen van Florence, dé bedevaart voor kunstliefhebbers. Van het bewonderen van meesterwerken van Botticelli tot het proeven van de sfeer van Palazzo Vecchio, waar Da Vinci zijn stempel achterliet – elk moment was intens genieten.

En laten we de internationale sfeer van de prijsuitreiking niet vergeten! In de oogverblindende Spiegelzaal kwamen creatieve geesten samen uit alle hoeken van de wereld – Taiwan, Australië, Mexico en maar liefst 63 andere landen. 

Ufizzi Museum

Een grote euforie toen ik oog in oog stond met Botticelli’s Venus; een moment met tranen in mijn ogen bracht. In het echt was ze nog mooier.

Terug in het heden wil ik mijn dankbaarheid uiten voor deze onvergetelijke ervaring, dat ik kon delen met manlief. Terwijl ik door de straten van Florence slenterde, voelde ik nieuwe inspiratie en inzichten in kleurgebruik die ik in mijn komende projecten wil verwerken. 

Expositie Primus – Start van het Kunstjaar 2024 bij Sill Gallery

Er is geen betere manier om het jaar te beginnen voor kunstliefhebbers dan met een fraaie kunsttentoonstelling. Galerie Sille, gevestigd in Oudewater, opent het kunstseizoen van 2024 met de expositie genaamd ‘Primus’ (Première Tentoonstelling), waarbij het Latijnse woord ‘Primus’ treffend vertaald kan worden als ‘Eerste’.

Als kunstenaar ben ik bijzonder verheugd om deel uit te maken van deze bijzondere tentoonstelling, waar veel van mijn werken zullen schitteren. Wat het extra speciaal maakt, is dat mijn kunstwerk “Orange Juicy” is gekozen als het gezicht van de promotiebeelden voor deze expositie.

De Kunstenaars

Galerie Sille heeft met trots een selectie gemaakt van 16 getalenteerde kunstenaars, elk met een unieke stijl en expressie. Van fotografie tot schilderkunst en wandsculpturen, de diversiteit van de tentoongestelde werken biedt een rijk palet aan stijlen, technieken en onderwerpen.  

Over de Expositie

De vernissage, oftewel de officiële opening van de tentoonstelling, vindt plaats op zondag 28 januari om 15.00 uur. Deze bijzondere gelegenheid wordt voltrokken door niemand minder dan Danny de Vries, de Burgemeester van Oudewater. Een kans om niet alleen de kunstwerken te bewonderen, maar ook om in gesprek te gaan met de kunstenaars zelf, die allemaal aanwezig zullen zijn tijdens de opening.

Primus – De Eerste Stap in een Kunstzinnig Jaar

Galerie Sille nodigt eenieder uit om aanwezig te zijn bij de lancering van dit nieuwe kunstseizoen en te proosten op ‘Primus’. De expositie belooft niet alleen een visueel spektakel te zijn, maar ook een kans om de diverse wereld van hedendaagse kunst te verkennen. De combinatie van talenten, stijlen en creatieve expressies zal ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring opleveren.

Dus, markeer de datum in je agenda, breng je vrienden en familie mee, en laten we samen een toast uitbrengen op de kunst, creativiteit en het begin van een nieuw kunstjaar. We hopen jullie allemaal te zien op 28 januari bij Galerie Sille voor de opening van ‘Primus’. Het belooft een prachtige start te worden van een jaar vol kunstzinnige ontdekkingen en inspiratie.

Sille Gallery
Goudsestraatweg 8
3421 GJ Oudewater

Weer een Prachtige Beloning: Nightingale Schittert bij de New York Photography Awards



Aan de valreep van 2023 blijven de bekroningen  binnenstromen voor het inmiddels meesterwerk, “Nightingale.” Deze recente erkenning voegt een prachtige beloning toe aan zijn al indrukwekkende portfolio en doet vermoeden dat dit specifieke kunstwerk wel eens de meest bekroonde foto in de hele collectie zou kunnen zijn.

De New York Photography Awards, bekend om zijn toewijding aan het handhaven van voorbeeldige normen bij de selectie van juryleden, heeft onlangs het vooraanstaande Grand Jury Panel aangekondigd voor de nieuwste editie van de competitie. De opname van wereldwijd gerenommeerde fotografie-experts zorgt voor het behoud van integriteit en professionaliteit in het beoordelingsproces.

De vooraanstaande leden van het Grand Jury Panel dit jaar zijn onder andere Nicholas Duers (Verenigde Staten), Alessandra Minotti (Italië), Marine Foissey (Frankrijk), Marc Olthoff (Nederland), Pieter Clicteur (België), Mieke Douglas (Verenigd Koninkrijk) en Donell Gumiran (Verenigde Arabische Emiraten), onder andere prominenten. Ieder van hen brengt een uniek perspectief en uitgebreide professionele achtergrond mee, waarmee ze het beoordelingsproces verrijken met hun diverse inzichten.

“Het toekennen van deze individuen is niet alleen een erkenning, maar ook een eerbetoon aan de moderne fotografische briljantie,” kondigde Thomas aan, een woordvoerder van de New York Photography Awards. “Terwijl de Awards blijven bouwen aan hun erfgoed, verwachten we een toekomst waarin onze ontvangers voortdurend het terrein van visuele creativiteit herdefiniëren en verheffen, en zo de weg banen voor nog grotere prestaties in de wereld van de fotografie.”

Over de New York Photography Awards:

De New York Photography Awards streeft ernaar uitstekende fotografen en opkomend talent wereldwijd te eren, te erkennen en te promoten. Het doel van deze awards is om wereldwijd fotografen te ondersteunen, hun uitmuntendheid in fotografie te vieren en te eren, en tegelijkertijd een nieuwe generatie wereldwijde fotografen te cultiveren. Door kostbare momenten vast te leggen, dragen deze fotografen bij aan de herinneringen van morgen en verrijken ze de wereld van visuele creativiteit.

The Art of Giving & Sharing: Een Speciale Kunst Aanbieding

December, een maand doordrenkt met. In deze bijzondere periode wil ik iets extra’s toevoegen aan de feestvreugde. Een speciale aanbieding die niet alleen mijn verhalen achter de foto’s omvat, maar ook kleine meesterwerkjes van mijn favoriete vogels, perfect om te geven of om jezelf te trakteren.

Een Speciale Aanbieding

Om de feestmaand nog specialer te maken, is er een tijdelijke aanbieding op het verzamelboek “Made in Holland”. Tijdelijk kun je jouw exemplaar bemachtigen voor een exclusieve prijs. 

 

Bekroond met Zilver in Boedapest

In totaal vier jaar heb ik met passie en toewijding gewerkt aan een bijzonder project: “Made in Holland”. Dit boek, bestaande uit 108 prachtige full-colour pagina’s, vangt niet alleen de visuele schoonheid van ons cultureel erfgoed, maar vertelt ook het verhaal van herinneringen aan een Hollandse jeugd.

Klik op de bestelknop en breng “Made in Holland” in huis. Ontdek de prachtige serie die een ode is aan onze Hollandse jeugd en het cultureel erfgoed dat ons zo dierbaar is. Laat dit boek een tijdloze herinnering worden aan de unieke schatten van ons land.

Hippo’s dinner

“Ik nam mijn moeder mee naar de dierentuin, zodat zij er even uit kon terwijl ik mijn nieuwe telelens uitprobeerde. Daar werd ik meteen verliefd op dit kleine dwergnijlpaard, en ik zag het perfecte plaatje al voor me. Terug in de fotostudio legde ik de rest van mijn verbeelding vast. Door middel van collage en digitaal schilderen bracht ik alles samen tot het beeld dat in mijn hoofd zat. Speciaal voor de feestdagen besloot ik een limited edition print uit te brengen, rechtstreeks vanuit de studio verzonden voor een origineel en bijzonder cadeau. Reis met me mee op deze artistieke weg, van dierentuinontmoeting tot studio-creatie, terwijl we het seizoen vieren met een unieke creatieve touch.”

Het einde van het jaar nadert, met als hoogtepunt een maand vol feestdagen. Het is tijd voor een speciale editie van een uniek kunstwerk. Deze keer heb je keuze te over: je kunt kiezen voor een hoogwaardige kunstafdruk om zelf in te lijsten naar je eigen smaak, of voor een kant-en-klaar ingelijst kunstwerk.

Hoogwaardige print In moderne licht houten lijst met ontspiegeld glas.  

hippo's dinner
Fine Art Prints